Uitjes voor kinderen met PDD-NOS

Doe een donatie voor een kind
  • KINDEREN OP HUN GEMAK
  • DONEREN
  • UITJES, OOK VOOR KINDEREN MET PDD-NOS!

Stichting Volg de Wens is er ook voor kinderen met PDD-NOS

Toen we bij Stichting Volg de Wens voor het eerst met PDD-NOS in aanraking kwamen, wisten we niet of we hier wel geschikte uitjes voor konden organiseren. Deze kinderen zijn immers vaak erg gevoelig voor prikkels en die zijn er tijdens uitjes volop. Inmiddels weten we dat het kan.

Wat is PDD-NOS eigenlijk?

PDD-NOS is en ziektebeeld dat veel gelijkenissen vertoont met autisme, maar dat niet echt in één specifiek autisme-hokje te stoppen is. Dat maakt de diagnose, acceptatie en behandeling ervan niet eenvoudig. Bovendien zie je het op het eerste oog vaak niet dat iemand PDD-NOS heeft, maar kan zo iemand last hebben van meer dan één van de vele symptomen.

Waarom kinderen met PDD-NOS onze hulp nodig hebben

Ouders van een kind met een beperking, zoals PDD-NOS komen sneller in de financiële problemen dan andere ouders. Vaak omdat ze (deels) mantelzorger moeten zijn en met extra zorgkosten te maken krijgen. Maar ze willen oh zo graag goed voor hun kind zorgen en deze alles geven wat diens hartje begeert. Dat lukt helaas niet altijd.DOE EEN DONATIE

DONATIE

"Dat stille jongetje op de bank naast de speeltuin kan PDD-NOS hebben, maar kan ook gewoon moe zijn."

Bob Arkema

"Je had zijn ogen moeten zien. Ze stonden wagenwijd open. Hij wist niet wat hij meemaakte. Onbetaalbaar."

Bob Arkema

"Die blijdschap, die dankbaarheid is zo ongelofelijk mooi. Dat is waar je het uiteindelijk allemaal voor doet."

Bob Arkema

''Het is zo mooi om te zien hoe ze zich langzaam toch op hun gemak gaan voelen, toenadering zoeken en me gaan vertrouwen.''

Doe een donatie voor een kind

Dit is waar Stichting Volg de Wens het allemaal voor doet

Bob Arkema, oprichter van Stichting Volg de Wens, leeft mee met de ouders die hun kind met PDD-NOS door financiële problemen niet alles kunnen geven wat het nodig heeft. Tijdens de uitjes ziet hij de blijdschap bij het kind en de dankbaarheid bij de ouders. Onbetaalbaar.

Hoe leer je leven met PDD-NOS?

Kinderen met PDD-NOS hebben vaak veel talenten, maar weinig zelfvertrouwen. Misschien mede doordat ze niet geaccepteerd of begrepen worden door hun omgeving. Daarom spenderen wij er extra aandacht aan. Gelukkig zien we ook dat ouders creatieve oplossingen zoeken, waardoor hun kind beter leert leven met PDD-NOS.

Hoe ziet een uitje met een kind met PDD-NOS eruit?

Een uitje met een kindje met PDD-NOS begint met een goede voorbereiding. Zowel van ons als van de ouders. Tijdens het uitje letten we op prikkels en zijn we alert op signalen van het kind. We geven het de ruimte en houden zijn of haar tempo aan. Wat er dan gebeurt is zo mooi.

Waar gaat Volg de Wens naartoe? Overal!

Stichting Volg de Wens gaat overal heen waar een kindje naar toe wil. Zelfs naar een gamebeurs, in het geval van een kindje met PDD-NOS. Het leek een alles behalve ideale omgeving voor een kind met PDD-NOS, die vaak juist heel slecht tegen al deze prikkels kan. Maar op zijn manier had hij de dag van zijn leven.

DOE EEN DONATIE

DONATIE

Jayjay heeft gisteren zo fijne dag gehad. Met Stichting volg de wens mocht hij naar de Winter Efteling. Op en top verzorgt zo lieve begeleider Robin bedankt je bent een topper. Wij vonden het super gezellig en hebben zo genoten zeker van de lach van onze kleine jongen . Bedankt stichting volg de wens

- Priscilla Pennings

Een heerlijke dag gehad in Blijdorp. Bedankt.

- Leonie Doorduin

Kick heeft een geweldige en zeer indrukwekkende dag gehad! De rest van t gezin overigens ook. We hebben onze ogen uitgekeken bij de firstlook beurs, nog nooit hebben we zo veel games bij elkaar gezien. Heel bijzonder hoe sommige mensen zich prachtig uitgedost hadden voor dit evenement! Stichting volg de wens bedankt voor deze dag met een gouden randje, en Bob leuk dat je er bij was, bedankt!

- Danielle Sambora Mols

Scroll naar boven