« Terug

Waar gaat Volg de Wens naartoe? Overal!

VolgdeWens_Thema2_Blog6Foto1.jpg31 okt

Naar de bioscoop, een pretpark, de dierentuin, het dolfinarium en waarheen in Nederland dan ook. Stichting Volg de Wens gaat daarheen waar het kind zo graag naartoe wil. Dit is hun dag. Dat is ons uitgangspunt. Maar toen we voor het eerst een verzoek kregen voor een kindje met PDD-NOS, wisten we eigenlijk niet of dat wel mogelijk was. Daar zijn we inmiddels al lang achter: het kan!

Ook met een kindje met PDD-NOS is elk uitje mogelijk

Kindjes met PDD-NOS, een aan autisme aanverwante aandoening, zijn vaak erg gevoelig voor prikkels. Je kunt je voorstellen dat die in overvloede aanwezig zijn wanneer je erop uit gaat naar een drukke dierentuin of een groot pretpark. Maar door rekening te houden met de gevoeligheden en het tempo van het kind, is er veel mogelijk.

Dit jongetje leerde ons een belangrijke les. Namelijk dat kinderen met PDD-NOS van dezelfde dingen kunnen genieten als andere kinderen, maar dan wel op hun manier en in hun tempo.

Doe een donatie voor een kind

Zelfs een gamebeurs, met veel geluiden en lichten, bleek mogelijk

Eén jongetje bewees ons dat het beste, toen hij op zijn manier genoot van een uitje naar een gamebeurs. Ja, een gamebeurs. Muziek, lichtflitsen, drukte. Een alles behalve ideale omgeving voor kinderen met PDD-NOS, die vaak juist heel slecht tegen al deze prikkels kunnen. Maar dit jongetje was gek van gamen en wilde er heel graag heen. Hij heeft een half uurtje op de beurs rondgelopen. Dat was voor hem genoeg. Daarna ging hij in een rustig hoekje op zijn Nintendo spelen. Hij had de dag van zijn leven.

Kinderen met PDD-NOS genieten op hun manier, in hun tempo

Dit jongetje leerde ons een belangrijke les. Namelijk dat kinderen met PDD-NOS van dezelfde dingen kunnen genieten als andere kinderen, maar dan wel op hun manier en in hun tempo. Waar wij een hele dag over een beurs struinen, was een half uurtje voor hem genoeg. Ik had hem thuis veel actiever gezien en hier op de gamebeurs was hij stiller, uit zijn comfortzone. Maar op zijn manier genoot hij er toch enorm van.

Doe een donatie voor een kind

« Terug

Scroll naar boven