« Terug

Missie van Stichting Volg de Wens voor kinderen met PDD-NOS

VolgdeWens_Thema2_Blog3Foto1.jpg08 aug

Bob Arkema, de oprichter van Stichting Volg de Wens, zet zich met hart en ziel in voor kinderen met een beperking. Door de uitjes van Stichting Volg de Wens kwam hij voor het eerst in aanraking met PDD-NOS. Een ziektebeeld dat deels te vergelijken is met autisme. Ieder uitje dat Stichting Volg de wens voor kinderen met PDD-NOS organiseert, geniet Bob van de blijdschap van die kinderen én hun ouders. Want ook voor hen is die dag er één uit duizenden.

‘Ik kan me voorstellen hoe moeilijk het is, zeker met een kindje met PDD-NOS’

De gezinnen die voor een uitje met Stichting Volg de Wens in aanmerking komen, hebben zelf niet genoeg geld om zo’n uitje te bekostigen. “Ik heb zelf ook financieel aan de grond gezeten”, zegt Bob. “Ik kan me dus voorstellen hoe moeilijk het is dat je je kind niet alles kunt geven. Ik hoor het ook van ouders van kinderen met PDD-NOS. Hun kind zou soms zeer geholpen zijn met een specifiek hulpmiddel. Maar als dat niet vergoed wordt in het zorgpakket en je er als ouder geen geld voor hebt, dan houdt het op. Dat lijkt me zó moeilijk!”

“Die blijdschap, die dankbaarheid is zo ongelofelijk mooi. Dat is waar je het uiteindelijk allemaal voor doet.”

Doe een donatie voor een kind

Van een onbekende naar een vriend voor het leven

Aan het begin van een uitje is Bob een vreemde. Vooral voor kinderen met PDD-NOS kan dat even wennen zijn. “Ik geef ze de tijd om even aan me te wennen. Ze zetten vaak, zodra ze er aan toe zijn, zelf de eerste stap. Het komt regelmatig voor dat zo’n kindje me dan aan het eind van de dag om m’n nek vliegt en zegt dat ik niet meer weg mag gaan. De ouders staan op hun beurt soms te huilen van geluk, dat ze zo’n mooie dag met hun kind hebben mogen meemaken. Die blijdschap, die dankbaarheid is zo ongelofelijk mooi. Dat is waar je het uiteindelijk allemaal voor doet.”

Doe een donatie voor een kind

« Terug

Scroll naar boven