« Terug

Waarom hebben kinderen met PDD-NOS onze hulp nodig?

VolgdeWens_Thema2_Blog2Foto1.jpg11 jul

Stichting Volg de Wens organiseert leuke uitjes voor kinderen met een beperking waarvan de ouders niet genoeg geld hebben om het uitje te betalen. Dat geldt dus ook voor kinderen met autisme of het aanverwante PDD-NOS. Ook voor hen is onze hulp van groot belang. En deze bieden we ze maar wat graag!

Niet genoeg geld voor een uitje. Hoe komt dat eigenlijk?

Iedereen heeft ermee te maken: je moet genoeg inkomen genereren om je uitgaven mee te bekostigen. Dat begint natuurlijk bij een baan. Maar wat als je een kind met een beperking hebt, zoals PDD-NOS? Deze kun je vaak niet zomaar bij een reguliere opvang achterlaten. Maar een opvang voor gehandicapten is ook niet geschikt. Dan word je als ouder al snel mantelzorger.

Je had zijn ogen moeten zien. Ze stonden wagenwijd open. Hij wist niet wat hij meemaakte. Onbetaalbaar.

Doe een donatie voor een kind

Minder inkomen en ook nog eens extra zorgkosten door PDD-NOS

Voor gezinnen met twee ouders is het al een uitdaging om van één inkomen rond te komen. Laat staan dat je een alleenstaande ouder bent met de zorg voor een kind met een beperking, zoals PDD-NOS. Afgezien daarvan is er nog een extra uitdaging: extra zorgkosten. Je wil je kind alle hulp bieden die er is, maar niet alles wordt door het zorgpakket vergoed.

Toch leuke uitjes voor kinderen met PDD-NOS dankzij donateurs

De gezinnen die in deze situatie zitten, komen maar amper rond en hebben geen geld voor leuke uitjes. Stichting Volg de Wens kan deze gezinnen, dankzij de giften van donateurs, toch die prachtige ervaring bieden. Daar zijn we onze donateurs ongelofelijk dankbaar voor.

Kindje met PDD-NOS ziet voor het eerst een leeuw in het echt

Leeuwen. Hij kende ze alleen van cartoons en films op tv. Een 9-jarig jongetje met PDD-NOS. Dankzij Stichting Volg de Wens kon hij, samen met zijn ouders, voor het eerst naar de dierentuin. Je had zijn ogen moeten zien. Ze stonden wagenwijd open. Hij wist niet wat hij meemaakte. Onbetaalbaar. En toch, dankzij uw donatie, wel betaalbaar. Dank u wel.

Doe een donatie voor een kind

« Terug

Scroll naar boven