« Terug

Met Kick naar het First Look Festival

met-kick-naar-het-first-look-festival-2-nieuws-volg-de-wens.jpeg16 okt

Zondag 8 oktober was het dan eindelijk zo ver. Een dagje weg voor de familie van Kick. Het stond al sinds begin dit jaar gepland, maar aangezien dit evenement pas 9 oktober plaats ging vinden was het nog even wachten.

Kick is een jongen die helemaal idolaat is van gamen. Het allerliefste wil hij game developer worden. In eerste instantie kregen wij ook de aanvraag of wij het voor elkaar konden krijgen om een kijkje achter de schermen te krijgen bij een gamestudio en als het even kon bij Nintendo. We zijn hier lang mee bezig geweest, maar dit bleek een onmogelijke missie te zijn. De ontwikkeling van Nintendo zit in Japan en de gamestudio’s in Nederland werken dusdanig geheimzinnig dat een kijkje achter de schermen ten strengste verboden is.

Toch geven we niet op en hebben we een creatievere aanpak geprobeerd en met succes. De dames en heren van Ubisoft hebben ons een volledig verzorgde dag gegeven op de tiende editie van het First Look Festival in de Jaarbeurs in Utrecht.

We hadden om tien uur in de ochtend bij de Jaarbeurs afgesproken en het was aan Kick zijn gezicht te zien dat ie er erg veel zin in had. Een beetje gezonde spanning was zichtbaar. Lopen naar de ingang zagen we een erg lange rij staan waar we zo voorbij mochten lopen. Dit vonden we echt niet vervelend en waren snel binnen.

Eenmaal binnen gekomen werden we overdonderd door het geluid, de stands en het licht. Ze stonden er allemaal. Playstation, Xbox, Nintendo, Ubisoft, GameMania en noem het maar op. Zelfs het programma Game Kings was aanwezig om de dag te verslaan.

Kick keek zijn ogen uit en wilde alles zien. Door de drukte op de beursvloer moesten we af en toe wijken naar een wat rustigere plek om even alles te laten inwerken en bijkomen voordat we weer verder konden.

Er was nog wel een uniek evenement wat erg veel indruk maakte. Een stuntmotor die allerlei trucs en sprongen met salto’s wist te maken. Het kwam ook soms erg dichtbij en was best spannend.

Halverwege de middag hebben we even een wat rustigere plek opgezocht. Vader en zus namen nog even de benen om wat meer de beurs af te struinen, terwijl Kick op zijn gemak alles op zich in liet werken.

Het was een fantastische dag voor dit gezin en Kick heeft de dag van zijn leven gehad. Wij vonden het wederom fantastisch dit te organiseren en hopen dat Kick er een super mooie herinnering bij heeft.

« Terug

Scroll naar boven