« Terug

Huifbedrijden met Naoufel

huifbedrijden-met-naoufel-1-nieuws-volg-de-wens.jpeg19 apr

Dit keer stond er een bijzondere dag op de planning. Eentje waarbij we gingen huifbedrijden. Het ging een bijzondere dag worden.

Maandag 10 april hebben we een bijzonder uitje georganiseerd voor het mooie gezin van Karim en Alyssa. Ze hebben 3 ontzettend lieve zoontjes die gek zijn op dieren. De aanvraag werd met name gemaakt voor Naoufel van 5 jaar. Naoufel is meervoudig gehandicapt en kan niet uit zijn rolstoel. Hij is gek op dieren maar contact maken is voor hem lastig. Gelukkig is er een geweldige bijzondere manege (Craeyenburch) speciaal voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking waar er op een ontspannen manier contact met paarden gemaakt kan worden.Dat bleek voor Naoufel en Nizar een bijzonder avontuur te worden!

Het gezin werd 's morgens met een rolstoeltaxi opgehaald en naar aangepaste manage Craeyenburch in Nootdorp gereden waar wij ontzettend vriendelijk werden ontvangen door de dames van de manage. We kregen een heerlijke lunch en ondertussen konden we elkaar beter leren kennen. Mama Alyssa werkte eerst in de zorg maar zorgt nu zelf voor haar 3 zonen. Met name Naoufel heeft veel speciale zorg nodig. Nizar is een vrolijk en ondernemend mannetje van 3 en vond het prachtig op de manage. Het jongste zoontje Rochdi vermaakte zich ook prima met papa samen.

Na de lunch kwam het span met het huifbed en was het tijd voor Naoufel om lekker te ontspannen op het huifbed. Hij werd door de medewerkers van de manage op een zijl gelegd dat zodanig gespannen is dat het net de paardenruggen raakt. Vervolgens werd hij lekker toegedekt onder een dekentje. Allereerst reed papa mee op de koets. De 2 paarden lopen rustig rondjes door de bak en ondertussen werd Naoufel lekker gemasseerd door de paardenruggen. Na een tijdje was het de beurt aan mama om mee te rijden. Naoufel genoot zichtbaar, hij was heerlijk ontspannen en er kwam zelfs een lach op zijn gezichtje. Na een half uurtje zat het ritje er weer op en mocht ook Nizar op het huifbed. 

Nizar werd zo ontspannen dat hij bijna in slaap viel op het huifbed. Maar Nizar had helemaal geen tijd om te slapen. Na een korte rondleiding op de manege en het aaien van de paardjes was het voor hem tijd om als een echte cowboy op de rug van een paard te zitten.

Dat was zo leuk om te zien. Hij vond het fantastisch en keek zo enorm trots dat hij op een paard reed. Na een aantal rondjes in de bak was het tijd om te stoppen en de trotse ruiter Nizar stapte van zijn paard om vervolgens nog wat met ons allemaal te drinken.

De taxi was er en het was tijd om na deze grandioze dag weer naar huis te gaan. Maar niet zonder het krijgen van een speelgoedknuffel van de dames van manage Craeyenburgh. Naoufel was heerlijk ontspannen en Nizar heeft zich geweldig vermaakt. Mede dankzij de goede zorgen van de lieve dames van manage Craeyenburgh werd dit een dag om nooit te vergeten!

« Terug

Scroll naar boven