« Terug

Op weg naar Burgers' Zoo

met-yvonne-en-gezin-naar-burgers-zoo-4-nieuws-volg-de-wens.jpeg17 aug

Maandag 15 augustus 2016 was het zo ver. Eerder dit jaar had Yvonne ons benaderd en haar verhaal gedaan. Hierdoor hebben wij besloten dat wij iets moesten doen voor Yvonne en haar gezin. Ze had te kennen gegeven dat ze graag naar Burgers’ Zoo wilden. Wij konden uiteraard niets anders dan dit voor hun te organiseren. Yvonne, haar man en vier kinderen konden dit goed gebruiken.

Zo gezegd zo gedaan. Maandagochtend hadden we vroeg afgesproken. Dit moest ook wel, want we werden om tien uur verwacht in een van de restaurants van Burgers’ Zoo. Aangekomen in Arnhem was het rond de parkeerplaats nog vrij rustig, maar een ding was al zeker. Het weer was in het voordeel en het beloofde een zonnige dag te worden.

We werden gevraagd ons te melden bij één van de kassa’s en daar lagen de toegangskaarten al klaar inclusief de plattegronden van het dierenpark. Vervolgens werden we verwacht bij één van de restaurants in het park waar we werden onthaald met wat koffie en gebak. Niet veel later stond de gids ons op te wachten om ons mee te nemen door het park. 

Via de olifanten kwamen we bij twee hele goede vrienden van elkaar uit de Disney film ‘De Leeuwenkoning’. De knobbelzwijnen en de stokstaartjes. Vooral de stokstaartjes blijven toch erg grappig om naar te kijken.

Langs de tijgers en de rendieren kwamen we uit bij de Flamingo's. Hier leerden we dat de kleur van de Flamingo’s wordt bepaald door de voeding die zij krijgen. Daarnaast was het een genot om te zien hoe sommige van de jongere Flamingo’s nog steeds zoekend waren naar hun evenwicht.

Vervolgens kwamen we langs de chimpansees en de gorilla’s en ook hier werd duidelijk dat er in Burgers’ Zoo veel onderzoek wordt gedaan naar het gedrag van dieren en dat ze hier veel van leren. Vaak kan men daar in de vrije natuur niet helemaal achter komen. Daarnaast had papa gorilla inmiddels veel jong om zich heen. Het is tenslotte Zijn familie.

Nog even langs de Cheetah en dan eindelijk aangekomen bij de Giraffes. De Giraffes stonden hoog op het lijstje van de kinderen en moesten dan ook ook uitgebreid bekeken worden. Zij leven samen met de Zebra’s en de Neushoorns in een groot open gebied. Het samenleven van deze dieren was hier uitermate goed zichtbaar.

Toen was het tijd om even wat te gaan lunchen en dit was ook wel even nodig ook na de lange wandeling. 

Nadat de lunch genuttigd was en de toiletbezoeken waren afgerond konden

we doorgaan naar de bodem van de oceaan. De rijke koraalriffen, scheepswrakken en de tunnel onder de roggen door waren prachtig om te zien.  Na het bezoek aan de Ocean was het tijd voor het gezin om lekker even met elkaar het dierenpark te verkennen. Met nog een aantal coupons voor ijsjes op zak ging het gezin met elkaar hun gang. Het was afgesproken dat we elkaar later gingen treffen voor nog een laatste stop.

Tegen het einde van de middag verzamelden we weer en zo te zien was iedereen moe en voldaan van een dag Burgers’ Zoo. Er was nog een kleine verrassing die lag te wachten in het winkeltje vlak voor de uitgang. Een klein aandenken aan het bezoek van de dag aan het dierenpark.

Wij vonden het ontzettend leuk om dit te organiseren en kijken terug op een geslaagde dag!

« Terug

Scroll naar boven