« Terug

Grease de musical

met-stefanie-naar-grease-2-nieuws-volg-de-wens.jpeg16 feb

Op dinsdagavond 2 februari hebben wij met Stefanie en haar moeder afgesproken in het Zaantheater in Zaandam. De moeder van Stefanie heeft ons benaderd en wij wilden Stefanie graag helpen met haar wens om naar de musical Grease te gaan. Stefanie is een leuke jongedame van 16 jaar en haar grote passie is het theater. Zelf heeft ze 4 jaar in Purmerend theater les gevolgd bij ‘Het Nederlands Kindertheater’. Helaas is ze daar een poosje geleden mee gestopt omdat het lichamelijk te zwaar werd voor haar. Stefanie heeft sinds haar geboorte een verlamming aan haar rechterarm. Maar dat houdt haar niet tegen om te doen wat ze leuk vind. Momenteel volgt ze een opleiding Pedagogiek omdat ze later graag met kinderen wil werken. Naast haar studie heeft ze ook nog eens 2 bijbaantjes.

Stefanie’s passie is theater en dat vind ze dan ook geweldig om naar toe te gaan. Als klein meisje keek ze graag naar de musicalfilm Annie en Ciske de Rat. Haar liefde voor musical en theater nam daarom toe. Als klein meisje stond ze op Koninginnedag voor geld liedjes uit de musical Annie te zingen op straat. En ze heeft zelfs voor de musical Ciske de Rat auditie gedaan maar moest er helaas in de 3eronde uit. 

De musical Grease stond bovenaan haar verlanglijstje om naar toe te gaan omdat ze de film ook geweldig vind. Nieuwsgierig gaan we de zaal in en nemen plaats op onze stoelen.  We hoefden niet lang te wachten of de musical begon. Alle karakters uit de musical film waren vertegenwoordigd. En door de liedjes en choreografie kwamen we al snel in Grease sferen terecht. Na ruim een uur was het tijd voor de pauze en hebben we in het restaurant wat gedronken en gezellig over de musical en Stefanies liefde voor theater gesproken. 

Voordat we het wisten was het tijd voor de 2ehelft, die tot aan het einde goed en met een flinke dosis humor werd opgevoerd.  Het decor zette de sfeer goed neer en ook de make-up en kostuums gaven je het echte Grease gevoel. 
De musical werd volledig in het Nederlands gezongen en fantastisch uitgevoerd door de cast.Het was een feest om naar te kijken van het begin tot het einde. 

Stefanie heeft genoten van de musical en ‘haar’ avond en kan niet wachten tot ze weer naar het theater kan. Voor ons was het een genoegen deze avond voor Stefanie te organiseren en wij wensen haar heel veel succes met al haar ambities.

« Terug

Scroll naar boven