« Terug

Met Nigel naar Ouwehands Dierenpark

met-nigel-naar-ouwehands-4-nieuws-volg-de-wens.jpeg02 sep

Zondag 30 augustus was eindelijk de dag voor Nigel waar hij al zo lang op wachtte. Boven aan zijn verlanglijstje stond een kijkje nemen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Het zou een bijzondere dag worden vol verassingen en bijzondere momenten. 

Ondanks het onrustige weer in de nacht van zaterdag op zondag leek het er op dat het qua weer een goede dag moest worden. Nigel wilde erg graag met de trein en uiteraard hebben wij hier gehoor aan gegeven. Om negen uur in de ochtend hadden we afgesproken op station Rotterdam Alexander. Een treinrit waarbij een overstap onvermijdelijk was. Hierdoor moest een tijd van een half uur overbrugd worden op Utrecht  Centraal Station.

Hier hebben we even van de gelegenheid gebruik gemaakt om een kop koffie en thee te drinken. 

Hierna gingen we verder met de trein naar Rhenen en werden in deze trein prima vermaakt door een conductrice. Zij wist de gehele tijd een glimlach op het gezicht van Nigel en zijn zusje Nikki te toveren.

Tot slot moesten we nog een kilometer lopen en waren we eindelijk aangekomen bij Ouwehands Dierenpark en kon de dag eindelijk van start gaan. Even de toegang regelen en genieten maar.
Het berenbos en Freek zijn voor Nigel echte trekpleisters om hier naar toe te willen. Voordat we op het gemak het park door kunnen lopen, is een toiletbezoek een hoge noodzaak. 

Via de flamingo’s, de slangen en wat andere dieren waarvan we het bestaan niet eens wisten, komen we bij de Oerang Oetangs uit. Dit stel had niet echt zin in wat aandacht van buitenaf  waardoor ze maar een krant over hun kop trokken en hiermee rond liepen. Dit zag er in ieder geval erg grappig uit. Het kind van het gezin zag dit anders en slingerde heerlijk rond door het verblijf heen.

Opvallend genoeg kwamen we langs twee witte tijgers. Deze bijzondere verschijningen waren het wel even de moeite waard om te stoppen en te kijken wat voor bijzonders moeder natuur af en toe te bieden heeft.

Vervolgens kwamen we uit bij het verblijf van de gorilla’s. Hier was een glijbaan bij aanwezig waardoor Nigel en zijn zusje even van de gelegenheid gebruik konden maken hier van af te gaan. Wat zij niet zagen was de onenigheid tussen de gorilla’s die daar op volgde. Een interessant schouwspel van elkaar uitdagen en laten zien wie de baas in dit verblijf is.

Het was inmiddels tijd voor een lunch stop en er was een prima restaurant aanwezig waar we even konden bijkomen van hetgeen we allemaal gezien hadden. Ook de omringende bewoners van het restaurant vonden het wel even prima allemaal en hadden een pauze verdient. 

Na de pitstop was het volgende station, het berenbos. Het berenbos van Ouwehands Dierenpark is een unieke beleving. De beren zijn niet de enige bewoners van dit bos. Een aantal wolven en een kreek vol met vissen dragen bij aan dit ecosysteem. Over de beren heen kunnen lopen en de beren zien genieten van hun welverdiende maaltijd is een genot om naar te kijken.

Het was inmiddels erg warm geworden die dag en dat vonden de olifanten en ijsberen ook. Waterpret was toch wel het sleutelwoord om het uit te houden in deze hitte. Nigel en Nikki namen hier een goed voorbeeld aan en hebben zich met het water uitermate vermaakt op deze warme dag bij de speeltuin van het park. 

Om nog even door het aquarium te lopen en de ijskraam op te zoeken was het tijd om Nigel en zijn familie met rust te laten en ze zelf van elkaar te laten genieten in het park. Wij zijn erg blij dat wij Nigel hebben mogen leren kennen. Een zeer enthousiast kind welke bruist van de energie. Wij hebben erg van jouw genoten. Wij hopen dat jij een leuke dag hebben gehad. Het was ons genoegen dit voor je te mogen organiseren.

« Terug

Scroll naar boven