« Terug

Een dagje weg met Benjamin

met-benjamin-naar-de-efteling-3-nieuws-volg-de-wens.JPG30 okt

19 oktober 2014 was het dan zo ver. De dag stond in het teken van Benjamin en zijn wens om naar de Efteling te gaan.

Om kwart voor negen hadden we afgesproken bij Brenda Boevee aan de Gaffelstraat in Rotterdam. In overeenstemming met MEE Rotterdam hebben wij de zoon van Brenda, Benjamin Boevee, aangeboden een dagje naar de Efteling te gaan. In de verwachting dat het weer niet mee wilde werken, bleek het een fantastische dag te worden met veel zon.

Zoals gezegd stonden wij om kwart voor negen bij Brenda voor de deur. Bob Arkema en de fotograaf gingen even naar binnen om een kop koffie te drinken en op die manier het gezin al te leren kennen. Als snel kwamen we er achter dat dit bijzondere gezelschap een bijzondere dag tegemoet ging.

Eenmaal binnen werden wij met open armen verwelkomt door Benjamin. Benjamin is geboren met verschillende beperkingen, maar daar is niets van te merken. Zijn dosis enthousiasme zorgt bij iedereen om heen voor een glimlach. We stonden uiteraard te springen om in de bus te stappen en richting Kaatsheuvel te rijden.

Na ongeveer een uur rijden kwamen we aan bij de Efteling, maar door het voortreffelijke weer waren we niet de enige die naar de Efteling wilde gaan en hadden we de laatste paar kilometer file.

We mochten vooraan parkeren en hoefde niet ver te lopen naar de ingang van het park. We moesten nog even langs de informatiebalie om de kaarten op te halen die al klaar lagen voor ons. Het was erg druk, maar het kostte nog geen tien minuten om binnen te komen. Eenmaal binnen ging iedereen direct naar de toiletten in verband met de lange rit die we achter de rug hadden.

Als eerste stond de draak op het programma. Benjamin wilde hier zo graag heen dat besloten werd om gelijk het sprookjesbos in te gaan. De weg leidde ons langs de rode schoentjes, de trollen koning en uiteindelijk de draak die zijn schatkist beschermt. Eenmaal bij de draak kek Benjamin zijn ogen uit. Het was alsof er een droom in vervulling ging en hij de draak met zijn eigen ogen mocht zien.

Na de draak was er eigenlijk niets meer wat Benjamin wilde zien. Hij wilde het liefst de hele dag bij de draak blijven zitten. Desalniettemin wisten wij hem te overtuigen dat er nog veel meer leuke en spannende dingen te beleven waren in de Efteling en we gingen richting de Fata Morgana. Doordat Benjamin genoodzaakt is te rijden in een rolstoel kreeg hij voorrang samen met andere mensen met een beperking waardoor de wachttijd werd beperkt tot 30 minuten. Toen we Benjamin weer buiten tegen kwamen werden wij overdonderd door verhalen van hetgeen hij zojuist had meegemaakt. Van tijgers tot aan Gorilla’s en zelf krokodillen die de spanning wel erg verhoogde.

Het was tijd om de wandeling in het park voort te zetten en ook tijd om te gaan lunchen. Zoals een pretpark hoort te zijn kwamen we niet verder dan een friettent verpakt in een trein station. Benjamin genoot weer zichtbaar van de friet die hij voorgeschoteld kreeg. 

Na de lunch is de groep opgesplitst. Benjamin ging met het treintje richting het neuzen festival en wij namen even de gelegenheid om wat achtbanen te trotseren. Na een kleine twee uur troffen wij elkaar weer voor het neuzen festival en begrepen wij van Benjamin dat hij ook deze attractie geweldig vond.

We hadden niet in de gaten dat de tijd erg hard was gegaan en wij wilden Benjamin het park van bovenaf laten zien en gingen richting de Pagoda. Eenmaal hier aangekomen kwamen we er achter dat de Pagoda gesloten was in verband met onderhoudswerkzaamheden. Naast het feit dat de attractie gesloten was, moesten we ook accepteren dat de zon het niet langer ging winnen van de herfst en de regen sloeg toe.

Het was een lange dag voor Benjamin en we besloten langzaam richting de uitgang te gaan wandelen. Uiteindelijk hebben we geen attracties meer bezocht en zijn we richting de auto gelopen en richting huis gereden. 

Eenmaal thuis aangekomen werden we uitgebreid door Benjamin bedankt met een dikke knuffel en heeft hij een fantastische ervaring die meer dan welkom was. Er is een uitgebreide fotoreportage gemaakt welke binnenkort ook wordt overhandigd als extra herinnering. 

Wij willen Benjamin bedanken dat wij deel uit mochten maken van zijn ervaring en zijn blij dat wij hem hebben leren kennen op deze bijzondere dag.

« Terug

Scroll naar boven