« Terug

Van 2 uitjes in 2013 tot uitjes het hele jaar door in …?

Stichting-volg-de-Wens_Van-2-uitjes-in-2013-tot-uitjes-het-hele-jaar-door-in_2.jpg08 jan

Jaren geleden raakte Bob Arkema zijn baan als accountmanager in de IT kwijt. Na een aantal korte opdrachten bij andere werkgevers merkte Bob dat hij geen voldoening meer uit zijn werk haalde. Hij besloot het roer om te gooien. “Ik wilde niet meer voor een baas werken en dacht veel na over wat ik wilde doen met mijn leven. Ik heb met veel mensen gesproken, waaronder in 2013 met een paar kennissen uit de zorg. Daar is het allemaal begonnen.”

Geen mensen en middelen meer voor leuke uitjes

“De buren van mijn ouders werkten in de zorg, met kinderen met een beperking. Ze vertelden dat het steeds moeilijker werd om uitjes te organiseren. Dat had te maken met een tekort aan mensen en middelen. Het was voor hen moeilijk om te zien dat de kinderen vaak nergens meer naar toe konden, terwijl dit zo belangrijk voor ze was. Ik dacht hé, daar wil ik iets aan doen! Ik richtte de Stichting Volg de Wens op. Op deze manier kon ik iets terugdoen voor de maatschappij.”

“Het liefst zou ik het hele jaar door uitjes organiseren. Dat is alleen mogelijk met de hulp van mensen, die ons goede doel een warm hart toedragen.”

Doneer direct

Met Stichting Volg de Wens allereerst op zoek naar donateurs

In de daarop volgende periode ging Bob op zoek naar particulieren en bedrijven die zijn goede doel financieel wilden steunen. Alleen dan kon hij doen wat hij wilde: kinderen met een beperking, waarvan de ouders geen geld hadden voor leuke uitjes, een prachtige dag bezorgen. Hij vond er een aantal en het eerste uitje, met Benjamin, was een feit. “Het was zo mooi om de blijdschap van Benjamin en zijn moeder te zien. Hier moesten we mee door!”

De enorme impact werd pas later duidelijk

“Hoe belangrijk zo’n uitje voor het kind en de ouders is, werd me pas duidelijk toen ik het met eigen ogen aanschouwde en mensen sprak over hun ervaringen. Het is namelijk niet alleen het uitje, het is zoveel meer. Het is ook de maandagochtend op de basisschool. Gezellig in een kringetje praten over wat je dit weekend hebt meegemaakt. Superleuk. Maar stelt u zich nu eens een kind voor, dat vanwege een beperking niet alles kan en vanwege geldgebrek niks bijzonders meemaakt. Dit kind kan nergens over meepraten en voelt zich buitengesloten en eenzaam. En dan te denken dat er zo wel 30.000 kinderen zijn waar dit voor geldt.”

Doneer direct

Het hele jaar door kinderen blij maken

“We begonnen in 2013 met 2 uitjes, inmiddels hebben we er al 10 per jaar. Maar het liefst zou ik het hele jaar door uitjes organiseren. Dat is alleen mogelijk met de hulp van mensen, die ons goede doel een warm hart toedragen. Die eenmalig of zelfs maandelijks een bedrag willen doneren. Het aantal donateurs is namelijk in de afgelopen jaren wel gegroeid, maar nog niet voldoende om het hele jaar door kinderen blij te maken. Ik hoop dat mensen die dit lezen, een gift willen overwegen. Alles is welkom en wordt enorm gewaardeerd.”

Doneer direct

« Terug

Scroll naar boven