« Terug

Het begint bij mensen met een goed hart, bij donateurs

Stichting-volg-de-Wens_Het-begint-bij-mensen-met-een-goed-hart-bij-donateurs_2.jpg11 dec

Stichting Volg de Wens zet zich in voor kinderen met een beperking, waarvan de ouders niet genoeg geld hebben voor leuke uitjes. Mensen kunnen zich aanmelden, in overleg wordt een leuk uitje gepland, het uitje wordt volledig verzorgd door de stichting en het hele gezin beleeft een prachtige dag. Aan dit alles gaat één belangrijke stap vooraf: het ontvangen van donaties van mensen die dit goede doel een warm hart toedragen.

De eerste, belangrijke stap: Online doneren

Stichting Volg de Wens kan haar goede werk alleen doen met de bijdragen van vrijwillige donateurs. Via de website van Stichting Volg de Wens kunnen mensen online doneren via een donatieformulier. “Je kunt aangeven of je een eenmalig bedrag wilt doneren of voor langere tijd donateur wilt worden. Ook doneren in de vorm van Bitcoins is tegenwoordig mogelijk”, legt oprichter Bob Arkema uit.

ANBI, uw gift aan Stichting Volg de Wens is fiscaal aftrekbaar

De Belastingdienst beoordeelt of stichtingen in aanmerking komen voor de titel ANBI (Algemeen nut beogende instelling). Stichting Volg de Wens is door de Belastingdienst benoemd als zijnde een ANBI. Dat wil zeggen, dat giften aan deze stichting fiscaal aftrekbaar zijn. Concreet betekent dit dat u een deel van uw gift terugkrijgt van de Belastingdienst tijdens de jaarlijkse aangifte Inkomstenbelasting.

“Het is voor kinderen met een beperking heel belangrijk dat ze iemand om zich heen hebben die ze kunnen vertrouwen, iemand die ze begrijpt.”

Doneer direct

Doneren, zonder dat het u geld kost. Het kan via 4morgen.nl

Vergelijkingssites, zoals Kieskeurig.nl helpen internetshoppers een goede keuze te maken. Daar verdienen ze geld mee. Wanneer de koper namelijk via de vergelijkingssite een bestelling bij een verkoper plaatst, draagt deze verkoper een klein bedrag af aan de vergelijkingssite. Wat heeft dat nou met doneren aan een goed doel te maken? Het volgende. Wanneer u via vergelijkingssite 4morgen.nl iets koopt, betaalt de verkoper ook een klein bedrag aan 4morgen.nl. Dit gaat echter niet naar 4morgen.nl zelf, maar rechtstreeks naar een goed doel van uw keuze. U doneert dus geld, zonder dat het u iets kost.

Wat doet Stichting Volg de Wens met mijn donatie?

“Zodra een wens bij ons binnenkomt, nemen we contact op met de ouders. We bespreken de wens en kijken samen wanneer het uitje het beste gepland kan worden. We hebben meestal een maand nodig om alles goed voor te bereiden. Als het eenmaal zover is, gaan we op pad met het gehandicapte kind. De ouders en eventuele broertjes en zusjes gaan ook mee. Het is voor kinderen met een beperking heel belangrijk dat ze iemand om zich heen hebben die ze kunnen vertrouwen, iemand die ze begrijpt. Op die manier kunnen ze met volle teugen van het uitje genieten.”

Doneer direct

« Terug

Scroll naar boven