« Terug

Draag bij aan de onbetaalbare glimlach van een kind

Stichting-volg-de-Wens_Draag-bij-aan-de-onbetaalbare-glimlach-van-een-kind_2.jpg16 okt

Voor veel kinderen is een gezellig uitje met papa, mama en eventueel broertjes of zusjes de normaalste zaak van de wereld. Voor de kinderen waarmee Bob Arkema, van Stichting Volg de Wens te maken krijgt, helaas niet. “De kinderen moeten leven met een lichamelijke en/of geestelijke beperking, maar zijn vanwege financiële redenen ook beperkt in het beleven van leuke uitjes.”

“Daar moet je als kind toch een keer geweest zijn?”

Een keertje naar een pretpark, de dierentuin of een speelpark. Het zijn dingen waar kinderen naar toe leven, blij van worden en zelfs achteraf nog van genieten. Kinderen met een lichamelijk en/of geestelijke beperking soms nog wel het meest. Maar wat nou, als de ouders dit niet kunnen betalen? “Dan komen wij in actie. Via de stichting organiseren we uitjes voor kinderen met een beperking, waarvan de ouders geen geld hebben om ze zelf te regelen. In de helft van de gevallen wil het kind dolgraag naar de Efteling. Het is de nummer 1 favoriet. En zeg nou zelf. Daar moet je als kind toch een keer geweest zijn?”

“Met hun bijdragen kunnen we een glimlach op de gezichten van kinderen toveren. Dat is onbetaalbaar.”

Doneer direct

50% Efteling en de andere 50%? Van alles en nog wat!

Uitjes naar de Efteling zijn zeker niet het enige dat door Stichting Volg de Wens georganiseerd wordt. “Het kan echt van alles zijn. De wens van het kind staat voorop en wij proberen het te realiseren. De afgelopen jaren zijn we bijvoorbeeld al naar musicals als de Lion King en Greece geweest en hebben een meet & greet met Ernst en Bobbie georganiseerd. Een helikoptervlucht, een fotoshoot in de tuinen van Paleis ’t Loo, als prinses met een koets naar Paleis Soestdijk, met vriendjes in een limousine naar de bioscoop… je kunt het zo gek niet bedenken.”

Een uitje kost geld, maar de glimlach van het kind is onbetaalbaar

“Vervoer, entreekaartjes, iets te eten. Een uitje kost geld. Gemiddeld zo’n 300 tot 350 euro per gezin”, legt Bob uit. Dat geld moet ergens vandaan komen. “Van onze donateurs. Mensen met het hart op de juiste plek, die iets bij willen dragen aan het geluk van deze kinderen. Gelukkig zijn er mensen die onze stichting een warm hart toedragen. Met hun bijdragen kunnen we een glimlach op de gezichten van kinderen toveren. Dat is onbetaalbaar.”

Doneer direct

Donateur worden van Stichting Volg de Wens? Iedere bijdrage is welkom!

Stichting Volg de Wens zoekt nog meer donateurs om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen. Doneren kan al met kleine eenmalige bijdragen, tot maandelijkse donaties en zelfs overschrijvingen in Bitcoins aan toe. “Soms organiseren particulieren of bedrijven ook iets om geld mee in te zamelen. Bijvoorbeeld Collins Assurantieadvies in Spijkenisse. Ze haalden maar liefst 2.800 euro op met een speciaal georganiseerd tennistoernooi. Ik denk dat ik in heel mijn leven nog niet eerder zulke lieve mensen ben tegengekomen.” Brengt het u op een idee? Volg uw hart, organiseer ook iets en doneer aan Stichting Volg de Wens.

Doneer direct

« Terug

Scroll naar boven