Stichting Volg de Wens. Voor kinderen zoals Benjamin.

Stichting-volg-de-Wens_Stichting-Volg-de-Wens-Voor-kinderen-zoals-Benjamin_1.jpg18 sep

Bob Arkema herinnert zich het eerste kindje nog goed. “Het was Benjamin. Benjamin is geboren met een meervoudige beperking. Hij is gebonden aan een rolstoel en heeft een vorm van autisme.” Bob is oprichter van Stichting Volg de Wens, een goed doel uit de buurt van Rotterdam. Via deze stichting kon hij Benjamin heel blij maken.

Geld om iets leuks te gaan doen, was er niet

“Zijn moeder zat in de bijstand en was alleenstaand. Ze moest van een minimuminkomen haar drie kinderen onderhouden. Geld om iets leuks te gaan doen, was er niet.” Dat is waar Stichting Volg de Wens om de hoek kwam kijken. De stichting is precies voor kinderen zoals Benjamin opgericht. Kinderen met een beperking, waarvan de ouders geen geld hebben voor leuke uitjes.

Kunt u het zich voorstellen? Dat er in Nederland 30.000 kinderen met een beperking leven, die geen leuke uitjes mee kunnen maken vanwege geldgebrek?

Doneer direct

Stichting Volg de Wens met Benjamin naar de Efteling

Benjamin kreeg via Stichting Volg de Wens een uitje naar zijn zo geliefde Efteling. “Het hele gezin mocht mee. Benjamin genoot met volle teugen van alles wat hij zag en beleefde. En hij was overigens niet de enige die genoot. Ook ik glom van geluk bij het zien van zijn blije gezichtje en dat van zijn moeder”, kijkt Bob terug op die allereerste keer dat zijn stichting een kind blij mocht maken.

Er zijn nog ruim 30.000 kinderen zoals Benjamin

Kunt u het zich voorstellen? Dat er in Nederland 30.000 kinderen met een beperking leven, die geen leuke uitjes mee kunnen maken vanwege geldgebrek? Niet een keertje naar de Efteling? Geen bezoekje aan de dierentuin? Het is echt zo. Stichting Volg de Wens is een goed doel dat probeert hier een verschil in te maken.

Doneer direct

Prachtige belevenissen en herinneringen dankzij vrijwilligers en donateurs

Benjamin zal de mooie dag in de Efteling nooit vergeten. De herinnering en de foto’s toveren nog regelmatig een brede lach op zijn gezicht. Dat is niet alleen te danken aan oprichter Bob, maar vooral aan de vrijwilligers en donateurs van de Stichting. “Zonder hen zou dit alles niet mogelijk zijn. We krijgen geen subsidies, dus zijn volledig afhankelijk van de goede wil van mensen. Daarom hopen we dat zoveel mogelijk mensen van ons initiatief horen en donateur worden.”

Word donateur en bezorg een kind de dag van zijn leven

Is het eenmalig 1 euro of een groter bedrag per maand, dat maakt Stichting Volg de Wens niets uit. “We zijn blij met alles wat mensen kunnen missen en willen bijdragen. Een gemiddeld uitje kost ongeveer 300 tot 350 euro, dus iedere bijdrage, hoe groot of klein ook, brengt ons een stapje dichterbij de mogelijkheid om een kind de dag van zijn leven te bezorgen. Voor donateurs een mooie gedachte om daar deel van uit te maken. Ze kunnen via onze Facebook en Instagram volgen wat we ermee doen en welke kinderen er blij mee zijn gemaakt.”

Doneer direct

« Terug

Scroll naar boven