DONEREN

Zakelijk doneren kan op verschillende manieren. Wanneer je out of the box weet te denken kun je op zeer creatieve wijze met het gehele bedrijf je steentje bijdragen aan de wensverzoeken die binnenkomen bij stichting ‘Volg de Wens’. Of het nu gaat om een eenmalige donatie, een partnership voor een specifieke wens of sponsoring in natura. Alles is mogelijk en ook hard nodig.

FISCAAL VOORDEEL

Met een donatie aan stichting ‘Volg de Wens’ laat je als organisatie zien dat je maatschappelijk betrokken bent. Het is daarbij goed om te weten dat ook zakelijke giften fiscaal aftrekbaar zijn als deze aan een aantal voorwaarden voldoen.

Je kunt een gift in zijn geheel aftrekken als het een zakelijke kostenpost betreft en de gift in welke vorm ook een positieve bijdrage levert aan de bedrijfsvoering. Denk hierbij aan reclame, sponsoring en/of donaties in manuren. Deze kostenpost is ook aftrekbaar wanneer je in het betreffende jaar een fiscaal verlies lijdt (het verlies wordt dan vergroot).

Als bedrijf doneren kan fiscaal erg aantrekkelijk zijn. Vanaf 1 januari 2012 is die niet aftrekbare drempel van 227,00 vervallen. Daarmee is elke gift aftrekbaar geworden. Het totaal van aftrekbare giften mag 50% van de winst zijn met een maximum van 100.000.

Meer informatie over zakelijke giften kun je vinden op de website van de belastingdienst of vraag het na bij de accountant.

DIRECT NAAR

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

HELP MEE!

Er zijn verschillende manieren waarop u als bedrijf uw steentje kunt bijdragen. Of het nu gaat om het organiseren van een sponsorloop, een inzameling onder het personeel of helpen bij het organiseren van een wens. Wij komen graag met u in contact over de mogelijkheden.

neem contact met ons op ▸

Scroll naar boven