DOELSTELLING

Vandaag de dag leven we in een geheel andere maatschappij dan voorheen. Veel gezinnen hebben het maatschappelijk een stuk zwaarder sinds de crisis van 2008. Gezinnen die met hun kinderen bijna dagelijks ziekenhuizen, revalidatiecentra en/of afhankelijk zijn van organisaties die hulp verlenen bij het leven met kinderen met een beperking.

Ook financieel hebben veel gezinnen het een stuk zwaarder gekregen. Zorg kosten die alsmaar hoger worden is van grote invloed op het leefgemak van veel gezinnen.

Er is in Nederland een grote groep kinderen met een beperking die nog nooit in een dierentuin of pretpark zijn geweest hierdoor. Veel van ons kunnen ons dat wellicht niet voorstellen. Ook voor de ouders van deze kinderen is het erg zwaar om je eigen kind niet te kunnen geven wat je zelf als kind wel hebt ervaren. Het is ons doel om hier verandering in te brengen.

Stichting ‘Volg de Wens’ zet zich in voor kinderen met een beperking die nauwelijks of nooit naar een dierentuin of pretpark zijn geweest en het zijn er helaas veel te veel. Wij vinden dat alle kinderen binnen deze doelgroep zo nu en dan het recht hebben op een stukje ontspanning in de vorm van een leuk dagje weg. Of dit nu in een dierentuin of pretpark is, dat maakt niet uit. Ook het vervullen van een specifieke wens gaan wij niet uit de weg.